Balinese biefstuk met zoetzure radijs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balinese biefstuk met zoetzure radijs

Balinese biefstuk met zoetzure radijs

met gember-knoflookrijst

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccoli vervangen door paksoi.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukpuntjes

½ zakje(s)

Balinese wokpasta

3 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

0.31 stuk(s)

Paksoi

½ bosje(s)

Radijs

45 gram

Zilvervliesrijst

50 gram

Bloemkoolrijst

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Witte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)555 kcal
Energie (kJ)2320 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers18 g
Vezels2.1 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Meng in een kom de biefstukpuntjes met de Balinese wokpasta, 1 tl honing per persoon, peper en zout. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de paksoi in repen. Snijd de radijzen in kwarten.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de helft van de knoflook, de helft van de gember en alle sjalot 1 - 2 minuten mee. Voeg de zilvervliesrijst toe en per persoon 125 ml water en ¼ kippenbouillonblokje. Zet het vuur lager en laat 15 - 17 minuten, afgedekt, zacht koken. Voeg eventueel een beetje water toe indien nodig. Kook de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst mee.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen. Samen met de zilvervliesrijst een hele gezonde mix dus!

Groenten koken
3

Meng in een kom per persoon 1 el witte balsamicoazijn met 1/2 el suiker. Meng de radijzen hierdoor en schep tussendoor om.

Roerbakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog tot hoog vuur. Roerbak de biefstukpuntjes samen met de rest van de knoflook en gember 2 - 3 minuten. Herhaal de biefstukpuntjes uit de pan en bewaar apart - je voegt ze later weer toe om te zorgen dat ze niet te taai worden.

Tip: Bewaar al het bakvocht in de pan, dit zit vol met smaak en gebruik je in de volgende stap.

Broccoli roerbakken
5

Voeg de paksoi toe aan de wok-of hapjespan waarin je de biefstuk hebt gebakken. Dek de pan af en roerbak 3 – 4 minuten op hoog vuur. Schep af en toe om. Voeg vlak voor serveren de biefstukpuntjes weer toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de rijst met de groente en biefstukpuntjes. Schep de zoetzure radijs ernaast. Garneer het gerecht met de gomasio.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.