
Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip
met paddenstoelen, zoetzure komkommer en chili-mayonaise
Surf & turf combineert iets van de zee (surf) met iets van de aarde (turf). Dit gerecht is zeer bekend in onder andere Amerika, Canada en Australiƫ.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen
Ingredienten
2 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Komkommer
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
100 gram
Kipfilethaasjes
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
75 gram
Jasmijnrijst
90 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
ā stuk(s)
Sjalot
Zelf toevoegen
1 el
Suiker
2 el
Zonnebloemolie
1.5 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 - 3 cm. Snijd het groene gedeelte in fijne ringen en bewaar apart.Snijd de sjalot in halve ringen.Ā - Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd vervolgens in dunne halve maantjes.

- Meng in een kom 1/2 el mayonaise per persoon met peper en zout. Vul een diep bord met de panko.
- Haal de kipfilethaasjes eerst door de mayonaise en vervolgens door de panko.
- Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet af indien nodig. Voeg per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker toe aan de rijst. Roer goed door en bewaar afgedekt tot serveren.

- Maak in een ovenschaal een marinade van de knoflook en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1/2 el zoet-pittige chilisaus.
- Voeg de garnalen toe aan de ovenschaal en meng goed.
- Bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de garnalen gaar zijn.
- Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de komkommer toe en houd apart. Schep af en toe om.

- Vul de bodem van een koekenpan met 1 el zonnebloemolie per persoon en verhit op hoog vuur (zie Tip).
- Leg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip voorzichtig in de pan. Bak 3 - 4 minuten per kant, of tot de kip gaar en goudbruin is.
- Schep de kip met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Tip: Zorg dat de hele bodem bedekt is met een laag zonnebloemolie zodat je de kip goed kunt frituren.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalot samen met de gemengde paddenstoelen 6 - 8 minuten.
- Voeg de zoete Aziatische saus toe, draai het vuur laag en laat zachtjes bakken tot serveren.
- Meng in een kleine kom de overige zoet-pittige chilisaus met de overige mayonaise.

- Serveer de komkommer, gebakken paddenstoelen, garnalen, krokante kip en de rijst allemaal in aparte schalen.
Garneer de garnalen met 1/3 van de groene bosui-ringetjes.- Schenk de sojasaus over de rijst en garneer met de gomasio.
- Serveer de chili-mayonaise bij de krokante kip.