
Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes
met amchoi, spitskool en gezouten pinda's
'Choi’ betekent ‘groente’ in het Chinees. Amchoi is een beetje bitter en licht pittig - dat laatste is niet zo gek, het is familie van de mosterdplant!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Amchoi
35 gram
Bulgogisaus
(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
75 gram
Basmatirijst
100 gram
Gesneden spitskool
¼ stuk(s)
Citroen
4 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden
(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)
¼ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
Zelf toevoegen
2 el
Water voor saus
180 ml
[Zoutarme] groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon.
- Verhit de helft van de benodigde hoeveelheid sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de gember, knoflook en rode peper 1 minuut.
- Voeg de rijst en de bouillon toe en kook 10 - 12 minuten.
- Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als het blad klein.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Voeg de amchoi, Koreaanse kruiden, de spitskool en de overige gember, knoflook en rode peper toe. Roerbak 2 - 3 minuten.
Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op, zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

- Voeg de gehaktballetjes, bulgogisaus, water en de overige sesamolie toe aan de wok of hapjespan met de groenten. Roerbak het geheel 2 - 3 minuten op hoog vuur.
- Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Snijd de citroen in partjes.

- Verdeel de rijst over diepe borden.
- Verdeel de stir-fry over de rijst.
- Garneer met de pinda's en 1 citroenpartje per persoon.