Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes
Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes

Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes

met amchoi, spitskool en gezouten pinda's

Choi betekent groente in het Chinees. Amchoi is een beetje bitter en licht pittig - dat laatste is niet zo gek, het is namelijk familie van de mosterdplant!

Allergens:
Sulphites
•Wheat
•Sesame
•Fish
•Soy
•Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Am choi

35 g

Bulgogi sauce

(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)

10 g

Garlic-ginger-chili mix

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

75 g

Basmati rice

100 g

Chopped sweetheart cabbage

¼ piece

Lemon

4 piece

Beef-pork meatballs with Thai seasoning

(May be present Celery, Egg, Gluten, Mustard, Soy)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Water for the sauce

180 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3299 kJ
Calories789 kcal
Fat35.4 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate81.6 g
Sugar15.8 g
Dietary Fiber6 g
Protein31.8 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan
•Wok or sautépan
•Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit de helft van de benodigde hoeveelheid sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de gember, knoflook en rode peper 1 minuut.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe en kook 10 - 12 minuten. 
  • Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als het blad klein. 
Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de amchoi, de spitskool en de overige gember, knoflook en rode peper toe. Roerbak 2 - 3 minuten.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op, zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Saus toevoegen
3
  • Voeg de gehaktballetjes, bulgogisaus, het water en de overige sesamolie toe aan de wok of hapjespan met de groenten. Roerbak het geheel 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de citroen in partjes.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden. 
  • Verdeel de stir-fry over de rijst.
  • Garneer met de pinda's en 1 citroenpartje per persoon.