Noedelbowl met heekfilet
met courgette, wortel en gomasio
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Heekfilet
(Bevat Vis)
100 gram
Brede rijstnoedels
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Wortel
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Javaanse wokpasta
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
Zelf toevoegen
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1 el
Zonnebloemolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
2 tl
[Zoutarme] ketjap manis
1 tl
Honing
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Breng ruim water met 1/2 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de noedels.
- Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Halveer de courgette en snijd in halve maantjes.
- Halveer de wortel en snijd in dunne plakjes.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
- Kook de noedels in 6 – 7 minuten beetgaar.
- Wanneer de noedels gaar zijn, giet af in een vergiet en spoel goed met koud water. Voeg opnieuw toe aan de pan en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon om plakken te voorkomen.
- Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Voeg de groenten en de Koreaanse kruiden toe en roerbak 6 - 8 minuten.
- Dep de vis droog met keukenpapier. Smeer de kant zonder vel in met 1 tl Javaanse wokpasta en besprenkel met gomasio (de overige gomasio kun je als topping gebruiken bij het serveren).
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog, bak de vis 2 - 3 minuten op het vel en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper.
- Voeg de noedels toe aan de groenten en bak al roerend nog 1 - 2 minuten.
- Meng ondertussen de overige Javaanse wokpasta met de sojasaus, ketjap, honing en wittewijnazijn (zie Tip). Haal de wokpan van het vuur en meng de saus erdoor.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
- Verdeel de noedels met groenten over kommen of diepe borden.
- Leg de gebakken vis erop en garneer eventueel met de overige gomasio.