topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelbowl met heekfilet

Noedelbowl met heekfilet

met courgette, wortel en gomasio

Sojasaus bewaar je ongeopend in de voorraadkast. Is de sojasaus eenmaal geopend? Bewaar hem dan het liefst in de koelkast! Zo blijft hij zo lang mogelijk goed.

Allergenen :
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

100 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

[Zoutarme] ketjap manis

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3356 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten26.1 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten102.6 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels5 g
Eiwitten33 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Pan
Grote wok of hapjespan
Vergiet
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng ruim water met 1/2 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Kook de noedels in 6 - 7 minuten beetgaar.
  • Giet de noedels af in een vergiet wanneer ze gaar zijn en spoel goed met koud water. Voeg opnieuw toe aan de pan en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

 

Groenten bakken
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de courgette en snijd in halve maantjes. Halveer de wortel en snijd in dunne plakjes.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de groenten en de Koreaanse kruiden toe en roerbak 6 - 8 minuten.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Smeer de kant zonder huid in met 1 tl Javaanse wokpasta en besprenkel met gomasio (de overige gomasio kun je als topping gebruiken bij het serveren).
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de noedels toe aan de groenten en bak al roerend nog 1 - 2 minuten.
  • Meng ondertussen de overige Javaanse wokpasta met de sojasaus, ketjap, honing en wittewijnazijn. Haal de pan van het vuur en meng de saus erdoor.

 

Serveren
4
  • Verdeel de noedels met groenten over kommen of diepe borden.
  • Leg de gebakken vis erop en garneer eventueel met de overige gomasio.