BestellenCadeaubon
Noedelbowl met heekfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Noedelbowl met heekfilet

met courgette, wortel en gomasio

Allergenen :
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

100 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

[Zoutarme] ketjap manis

1 tl

Honing

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3359 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten26.2 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten102.6 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels5 g
Eiwitten33 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Pan
Grote wok of hapjespan
Vergiet
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Breng ruim water met 1/2 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Halveer de courgette en snijd in halve maantjes.
  • Halveer de wortel en snijd in dunne plakjes.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

2
  • Kook de noedels in 6 – 7 minuten beetgaar.
  • Wanneer de noedels gaar zijn, giet af in een vergiet en spoel goed met koud water. Voeg opnieuw toe aan de pan en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon om plakken te voorkomen.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de groenten en de Koreaanse kruiden toe en roerbak 6 - 8 minuten.
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Smeer de kant zonder vel in met 1 tl Javaanse wokpasta en besprenkel met gomasio (de overige gomasio kun je als topping gebruiken bij het serveren).
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog, bak de vis 2 - 3 minuten op het vel en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de noedels toe aan de groenten en bak al roerend nog 1 - 2 minuten.
  • Meng ondertussen de overige Javaanse wokpasta met de sojasaus, ketjap, honing en wittewijnazijn (zie Tip). Haal de wokpan van het vuur en meng de saus erdoor.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

4
  • Verdeel de noedels met groenten over kommen of diepe borden.
  • Leg de gebakken vis erop en garneer eventueel met de overige gomasio.