
Aziatische kip op briochebol
met sinaasappelsalade, frietjes en limoenmayonaise
Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Komkommer
50 gram
Sperziebonen
¼ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Handsinaasappel
25 gram
Taugé
35 gram
Babyspinazie
10 gram
Ponzu
(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)
100 gram
Kip ketjap
(Bevat Soja, Gluten)
Zelf toevoegen
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
2 el
[Plantaardige] mayonaise
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was grondig. Snijd frieten van 1 cm dik en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Snijd een paar komkommerplakjes per persoon en snijd de overige komkommer in blokjes. Meng in een kom de komkommerblokjes en -plakjes met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Zet apart.

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl limoensap, 1/2 tl suiker, peper en zout.

Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de kip ketjap toe en verwarm al roerend ongeveer 4 minuten. Zet het vuur laag en laat staan tot serveren. Meng in een kleine kom per persoon: 1 el mayonaise en 1/2 tl limoensap. Meng in een tweede kleine kom per persoon: 1 el mayonaise en 1/2 zakje ponzu.

Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten naast de frietjes in de oven. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd in blokjes. Giet de komkommer af en houd de blokjes en schijfjes apart. Meng in de saladekom de sinaasappel, taugé, komkommerblokjes en sperziebonen door de dressing.

Snijd het briochebroodje open en verdeel de ponzu-mayonaise over beide kanten. Beleg elk broodje met de kip, een paar zoetzure komkommerplakjes en enkele babyspinazieblaadjes. Meng de overige babyspinazie door de sinaasappelsalade.

Verdeel de broodjes over de borden. Serveer met de frietjes, limoenmayonaise en de sinaasappelsalade.