Skip to main content
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

met udonnoedels en pinda's

4.3
(1,9K)

Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Gerst
Ei
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

110 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Komkommer

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Ei)

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

Energie (kJ)2223 kJ
Energie (kcal)531 kcal
Vetten18.3 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten59.7 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels6.2 g
Eiwitten29.8 g
Zout3.5 g
Kom
Kleine kom
Saladekom
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, sojasaus, gemberpuree en knoflook. Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de marinade goed.
  • Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.
Snijden
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat en ui.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten.
  • Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in fijne ringen. 
Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en vegetarische runderstukjes toe aan de saladekom.
  • Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer met de overige limoenpartjes en de pinda's.
  • Voeg de overige marinade naar smaak en de rode peper toe.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders