
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes
met udonnoedels en pinda's
Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Gemberpuree
¼ stuk(s)
Limoen
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Ui
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Komkommer
80 gram
Vegetarische runderstukjes
(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
Benodigdheden
Instructies

- Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
- Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, sojasaus, gemberpuree en knoflook (zie Tip). Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de marinade goed.
- Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en spoel de noedels voor gebruik goed af in een vergiet. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

- Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
- Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne halve ringen.
- Meng in een saladekom de komkommer, tomaat en ui.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten.
- Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
- Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in fijne ringen.

- Voeg de udonnoedels en vegetarische runderstukjes toe aan de saladekom.
- Meng door elkaar en verdeel over de borden.
- Garneer met de overige limoenpartjes en de pinda's.
- Voeg de overige marinade en de rode peper toe.