topBanner
Aziatische fusionsalade met jackfruit en cashewnoten

Aziatische fusionsalade met jackfruit en cashewnoten

met verse udonnoedels en champignons

Lees meer

Jackfruit is de vleesvervanger van het moment! Onrijp imiteert hij vlees als geen ander - met een vlezige structuur, lekker om te marineren en vol belangrijke voedingsstoffen.

Labels:VeggieInspiratieCaloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaadPinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

200 gram

Jackfruit

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 el

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

250 gram

Champignons

⅔ stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

40 gram

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

½ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2247 kJ
Energie (kcal)537 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels7 g
Eiwitten15 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Vergiet
Wok of hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Giet de jackfruit af in een vergiet en snijd in fijne reepjes. Voeg de gesneden jackfruit toe aan een kom.

2

Meng in een andere kom de zoete Aziatische saus, de sojasaus, de gember, knoflook, gomasio en 1/2 tl suiker per persoon. Meng 2/3 van dit mengsel met de jackfruit en laat marineren terwijl je de groenten snijdt.

3

Snijd de champignons in plakken. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Halveer de rode puntpaprika in de lengte en snijd in dunne reepjes. Hak de cashewnoten grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons 5 - 6 minuten. Voeg de jackfruit met marinade toe aan de champignons en roerbak het geheel 2 - 3 minuten. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.

5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Meng de komkommer en puntpaprika door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de udonnoedels met jackfruit en champignons toe aan de saladekom. Schep de salade goed door en verdeel over de borden. Besprenkel naar smaak met de overige marinade en garneer met de cashewnoten en de rode peper (s).