
Aziatische curry-maaltijdsoep met kip en aardappel
met paksoi en wortel
Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Kippendijreepjes
½ zakje(s)
Groene currykruiden
¼ stuk(s)
Vers citroengras
150 gram
Aardappelen
90 ml
Kokosmelk
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Sjalot
1.5 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Paksoi
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] kippenbouillonblokje
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid een bouillon van per persoon: 200 ml water en 1/4 kippenbouillonblokje.
- Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Spoel af met koud water.
- Snipper de sjalot en snijd de wortel in dunne halve maantjes.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

- Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut.
- Voeg de kip, currykruiden, aardappelpartjes en wortel toe en bak 3 minuten.
- Voeg de kokosmelk en bouillon toe. Kneus het citroengras en voeg toe (zie Tip).
- Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 9 - 12 minuten zachtjes pruttelen.
Tip: Hoe meer je de stengel breekt, hoe meer smaak hij afgeeft.

- Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
- Voeg de paksoi toe en laat nog 3 minuten pruttelen.
- Voeg de vissaus (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en Vietnamese saus toe aan de soep en roer goed door (zie Tip).
- Controleer of de aardappelen en wortel gaar zijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout of een scheutje vissaus.
Tip: Vissaus kan erg overheersend zijn, voeg daarom niet te veel toe en proef de soep voordat je meer toevoegt.

- Haal het citroengras uit de soep.
- Verdeel de soep over kommen of diepe borden.