topBanner
Aubergine uit de oven met rigatoni

Aubergine uit de oven met rigatoni

Met tomaat, oude kaas en salade

Lees meer

Dit recept is gebaseerd op het Italiaanse ovengerecht melanzane alla parmigiana met aubergine in de hoofdrol. Hoewel vaak wordt gedacht dat parmigiana slaat op de herkomst van het gerecht of op de kaas, schijnt het eigenlijk te verwijzen naar de manier waarop de ovenschotel is opgebouwd: net als de latjes van de typisch Italiaanse luiken.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Passata

75 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

80 gram

Rucolamelange

6 leaves

Vers basilicum

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3176 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1 cm. Snijd de tomaat ook in plakken van 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.

3

Meng ondertussen in een kom de tomatenpassata, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker en peper en zout naar smaak tot een saus.

4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 – 25 minuten in de oven.

5

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rigatoni, afgedekt, in 13 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en meng met extra olijfolie naar smaak. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en peper en zout. Meng met de veldsla, rucola & frisee.

6

Verdeel de rigatoni over de borden en schep er de aubergine uit de oven op. Scheur het verse basilicum klein en garneer er het gerecht mee. Serveer met de salade.