Aubergine-curry met gele rijst
Aubergine-curry met gele rijst

Aubergine-curry met gele rijst

met kruidenyoghurtsaus en cashewnoten

Je brengt deze vegetarische curry op smaak met een Afrikaanse kruidenmix. Deze mix bestaat onder andere uit venkelzaad, kurkuma, komijn en kaneel.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
•Sesame
•Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

1 piece

Garlic

2 cm

Fresh ginger

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Eggplant

2 piece

Scallions

¼ pack

Chopped tomatoes

90 milliliters

Coconut milk

75 g

Greek yogurt

(Contains Milk)

10 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

½ sachet(s)

Yellow curry spices

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ piece

Lime

10 g

Chopped cashews

(Contains Cashews May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories856 kcal
Energy (kJ)3582 kJ
Fat46.2 g
Saturated Fat25.8 g
Carbohydrate90 g
Sugar18 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein16.5 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Grater
•Pan with Lid
•Casserole with Lid
•Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de aubergine in de lengte door de helft en daarna in halve plakken van ongeveer 1/2 cm dik.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 minuut. Voeg de jasmijnrijst en per persoon: 1/2 tl gele currykruiden en 180 ml bouillon toe (zie Tip). Breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Vervang de bouillon dan met een gelijke hoeveelheid water.

Bakken
3

Verhit ondertussen de sesamolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de gember, het witte gedeelte van de bosui en de rode peper 1 minuut in de sesamolie. Voeg de Afrikaanse kruiden en overige gele currykruiden toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg de aubergineplakken en overige knoflook toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Haal het deksel van de hapjespan en bak nog 3 - 4 minuten verder, of tot de aubergineplakken beginnen te kleuren.

Let op: de rode peper is pikant! Houd je niet van pikant of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Kruidenyoghurt maken
4

Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in 6 partjes. Meng in een kleine kom de helft van de koriander met de Griekse yoghurt. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de yoghurt en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Inkoken
5

Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes, suiker en de overige bouillon toe aan de hapjespan met aubergine. Breng het geheel aan de kook, verlaag vervolgens het vuur tot middelmatig en laat 8 - 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gele rijst en curry in diepe borden. Serveer de kruidenyoghurt erover en garneer met de cashewstukjes, overige koriander en het groene gedeelte van de bosui. Knijp de overige limoen naar smaak uit over de curry.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?