Skip to main content
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten

4.2
(96)

Vandaag staan er kipdrumsticks op het menu. Je geeft er een unieke draai aan door ze op smaak te brengen met Afrikaanse kruiden. Dat wordt genieten voor iedereen!

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Kipdrumsticks met baharat-marinade

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4050 kJ
Energie (kcal)968 kcal
Vetten51.4 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten67.5 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels17.9 g
Eiwitten51.3 g
Zout3.6 g
Potassium599.1 mg
Calcium60.6 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Kom
Grote hapjespan met deksel
Grote kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Maak twee inkepingen in de kipdrumsticks en snijd daarbij tot op het bot. Voeg de kipdrumsticks toe aan een kom, besprenkel met olijfolie en meng goed zodat de kip rondom bedekt is.

Drumsticks bakken
2

Verhit de roomboter in een grote hapjespan op hoog vuur. Bak de kipdrumsticks in 5 - 6 minuten rondom bruin. Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel dunne halve plakken en de paprika in repen. 

Groenten toevoegen
3

Verlaag het vuur en voeg de groenten, gemberpuree, knoflook en overige Afrikaanse kruidenmix toe. Voeg 25 ml bouillon per persoon toe. Laat, afgedekt, 15 - 18 minuten garen, of tot de groenten gaar zijn en het kippenvlees niet meer roze is vanbinnen. Keer de kip regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.

Couscous bereiden
4

Meng in een grote kom de couscous met de honing, extra vierge olijfolie, overige bouillon en overige Afrikaanse kruidenmix (zie Tip). Laat, afgedekt, minimaal 10 minuten staan.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle couscous, maar gebruik 2/3. De overige couscous kun je in de koelkast bewaren voor een andere keer.

Saus maken
5

Snijd de verse kruiden fijn. Maak in een kleine kom de labne met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng de andere helft van de verse kruiden door de couscous.

Serveren
6

Haal de kipdrumsticks uit de pan. Roer de couscous door de groenten. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipdrumsticks erop. Serveer met de labnesaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders