Wist je dat waterkers familie is van wasabi? Het geeft een fris-pittige smaak aan de velouté. Vergeet niet om een paar blaadjes apart te houden ter garnering!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Leek
100 g
Potatoes
2 slice
Bacon
10 g
Cress
1 piece
Focaccia with sundried tomato
75 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
1 tablespoon
White wine vinegar
to taste
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de prei in de lengte en snijd in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 8 – 10 minuten krokant in de oven.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de aardappel en prei toe en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn en 250 ml water per persoon. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de soep. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten koken.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon of gebruik natriumarme bouillon.
Knip de waterkers van het plantje en hak grof. Snijd de focaccia in kleine blokjes van ongeveer 3 cm. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de focacciablokjes in 6 – 8 minuten rondom bruin, of tot de croutons mooi krokant zijn. Voeg eventueel wat extra olie toe als de croutons aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de waterkers toe aan de soep, maar houd enkele blaadjes over voor de garnering. Laat het geheel nog 5 minuten koken. Mix met een staafmixer tot een romige soep. Meng de kookroom en 1/2 el roomboter per persoon door de soep. Breng flink op smaak met peper en zout.
Snijd of breek het spek in kleine stukjes. Serveer de soep in kommen of soepborden. Garneer met de croutons van focaccia, de spekstukjes en de overige waterkers. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.