HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZoete Biefstukreepjes Met Sesam Broccoli
topBanner
Zoete biefstukreepjes met sesam-broccoli

Zoete biefstukreepjes met sesam-broccoli

met kruidenrijst en limoen

Lees meer

Gomasio is een Japanse smaakmaker en bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout.

Labels:Familie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Broccoli

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

140 gram

Witte langgraanrijst

10 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gomasio

(BevatSesamzaad)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

200 gram

Biefstukreepjes

Zelf toevoegen

4 el

Honing

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)672 kcal
Energie (kJ)2810 kJ
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers30.0 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel voor de rijst en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar in een van de pannen met deksel. Kook de broccoli, afgedekt, 4 – 6 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water.

2

Verhit ondertussen in een steelpan op laag vuur de sojasaus samen met de honing en de suiker. Laat het geheel 10 – 12 minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt.

3

Pluk de muntblaadjes en Thaise basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Snijd ook de koriander, inclusief takjes, fijn. Snijd de limoen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 – 2 minuten en voeg dan de broccoli, gomasio en sesamolie toe. Roer goed door en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de gekookte rijst met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Roer de biefstukreepjes door de ingedikte sojasaus. Gaar ze 2 – 5 minuten in de saus, tot ze net gaar zijn.

6

Verdeel de rijst over de borden en schep de biefstukreepjes erop, maar bewaar de saus. Serveer de broccoli ernaast en giet dan de sojasaus uit de steelpan over de broccoli. Garneer met de limoenpartjes.