Zoete-aardappelsoep met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

met limoen, kidneybonen en garam masala

Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk.

Labels:
Vegan
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

¼ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Limoen

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

⅓ zakje(s)

Garam masala

200 ml

Kokosmelk

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)846 kcal
Energie (kJ)3541 kJ
Vetten51.3 g
waarvan verzadigd34.1 g
Koolhydraten68.7 g
waarvan suikers29.4 g
Vezels18.2 g
Eiwitten19.1 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Rasp
Vergiet
Soeppan met deksel
Kleine kom

Instructies

Aardappel roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de wortel in vergelijkbare blokjes. Verdeel beide over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met de helft van de tijm, peper en zout. Bak in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen en snijd in partjes. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.

Weetje: Kidneybonen hebben van alle bonen het hoogste vezelgehalte. Per 100 gram bevatten ze bijna 1/3 van de ADH.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak hierin de helft van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de knoflook, garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de overige tijm toe. Bak 30 seconden en voeg dan de tomatenblokjes, de kokosmelk en 50 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokje.

Soep koken
4

Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe.

Afmaken
5

Pers ondertussen het sap van 1 limoenpartje per persoon boven een kleine kom. Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel en wortel erdoor en voeg het limoensap toe (zie Tip).

Tip: Je kunt de soep ook pureren met een staafmixer.

Serveren
6

Garneer de soep met de overige bosui en de limoenrasp. Voeg extra limoensap naar smaak toe.