HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZoete Aardappelsoep Met Kokosmelk
topBanner
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

met limoen, kidneybonen en garam masala

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk.

Labels:VeganKlimaatbewust(old)PopulairExtra groenteKlimaatbewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappel

⅔ zakje(s)

Gedroogde tijm

1.32 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Limoen

1 pak(ken)

Rode kidneybonen

⅔ zakje(s)

Garam masala

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

400 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)837 kcal
Energie (kJ)3503 kJ
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd34.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels17.46 g
Eiwitten16 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Vergiet
Soeppan met deksel
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de wortel in gelijke blokjes. Verdeel beide over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Bak in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.

2

Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen. Snijd de limoen in partjes. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.

Tip: Kidneybonen hebben van alle bonen het hoogste vezelgehalte. Per 100 gram bevatten ze bijna 1/3 van de ADH.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak hierin de helft van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de knoflook, garam masala en overige tijm toe. Bak een halve minuut en voeg dan de tomatenblokjes, de kokosmelk en 50 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokje.

4

Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe.

5

Pers ondertussen het sap van 1 limoenpartje per persoon boven een kleine kom. Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel en wortel erdoor en voeg het limoensap toe.

Tip: Je kunt de soep ook pureren met een staafmixer!

6

Garneer de soep met de rest van de bosui en de limoenrasp. Voeg naar smaak extra limoensap toe.