Zelfgemaakte kipnuggets met ovenfrietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte kipnuggets met ovenfrietjes

Zelfgemaakte kipnuggets met ovenfrietjes

met tomaat-komkommersalade en zoet-pittige chilisaus

Je geeft de kipnuggets extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Paprikapoeder

100 gram

Kipfilethaasjes

1.5 stuk(s)

Tomaat

⅓ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3395 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten41.5 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten69.6 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels9.9 g
Eiwitten36 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Diep bord
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Kipfilet marineren
2

Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje. Controleer de ovenfrietjes.

Salade maken
3

Snijd de tomaat in partjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een saladekom de tomaat en komkommer met de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Kip paneren
4

Verdeel de panko over een diep bord. Breng op smaak met peper en zout. Wentel de kipfilethaasjes erdoor tot ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.

Kip bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de kipnuggets 2 - 3 minuten per kant. De kipnuggets zijn klaar als ze een goudbruin korstje hebben.

Serveren
6

Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.

WeetjeWist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!