HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZelfgemaakte Kipnuggets
topBanner
Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets

met ovenfrietjes en een tomaat-komkommersalade

Lees meer

Panko geeft door zijn grove korrel een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Half kruimige aardappelen

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

200 gram

Kipfilethaasjes

2 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Verse bieslook

⅔ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

70 gram

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

10 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3632 kJ
Energie (kcal)868 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Kom
Saladekom
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng de frietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per person, peper en zout. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1/3 zakje paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfiletreepjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfiletreepjes met het zure-roomsausje.

3

Snijd de tomaat in partjes. Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes. Meng de tomaat en komkommer in een saladekom met de bieslook, de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Controleer de ovenfrietjes. Verdeel vervolgens de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfiletreepjes erdoor, totdat ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.

5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

6

Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.