Skip to main content
Zelfgemaakte cheeseburger met balsamico-aardappelen en komkommersalade

Zelfgemaakte cheeseburger met balsamico-aardappelen en komkommersalade

en voor ouders: op knoflookbrood met bruschetta-topping

4.1
(278)

Receptontwikkelaar Chiara: "Deze hamburger is geïnspireerd op bruschetta, een traditioneel Italiaans hapje. Je smeert de hamburgerbollen in met knoflook en belegt de zelfgemaakte Italiaanse-stijl hamburger met tomaat, basilicum en olijfolie."

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Soja
Selderij
Kan sporen van allergenen bevatten
Soja
Gluten
Ei
Mosterd
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Bevat: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Kan sporen van allergenen bevatten)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Noten, Gluten, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4001 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten53.8 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels12.6 g
Eiwitten36.1 g
Zout2.8 g
Trans Fat0.5 g
Potassium223 mg
Calcium18 mg
Iron0.3 mg
Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pel de knoflook en bewaar de helft apart voor later gebruik. Pers de overige knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Zet de aardappelen ruim onder water in een pan. Kook, afgedekt, 6 - 7 minuten. Giet af en laat uitstomen.

2

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelen in 7 minuten goudbruin. Voeg de fijngesneden knoflook, de helft van de ui en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Bak 3 minuten verder en breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes. Voeg de tomaat en het basilicum toe aan een kom. Voeg de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.

4

Snijd de komkommer in dunne reepjes en voeg toe aan een saladekom. Voeg de mosterd, de witte balsamicoazijn en de helft van de mayonaise toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart. Meng in een kom het gehakt met de overige ui. Vorm een burger van het gehaktmengsel.

5

Snijd het broodje open en rooster het 4 - 5 minuten in de oven. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 2 minuten per kant. Verdeel de geraspte kaas erover. Zet het vuur lager en dek de pan af zodat de kaas kan smelten.

6

Serveer de komkommersalade en balsamico-aardappelen over borden. Voor de ouders: besmeer de binnenkant van de hamburgerbollen met de bewaarde knoflook. Besmeer alle hamburgerbollen met de overige mayonaise en verdeel de burger eroverheen. Voor de ouders: voeg de bruschetta-topping toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders