Zelfgemaakte boomstammetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

met peultjes, wortel en aardappelpartjes

Je geeft de boomstammetjes extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Wortel

50 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3878 kJ
Energie (kcal)927 kcal
Vetten49.1 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten81.9 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels15.9 g
Eiwitten35.5 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote kom
Diep bord
Ovenschaal
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle partjes (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 30 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar gebruik 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Gehakt mengen
2

Meng in een grote kom het gehakt met de kaas, 3/4 van de panko en 1/2 ei per persoon. Breng op smaak met peper en zout en meng goed tot er een stevig mengsel ontstaat. Rol 2 boomstammetjes per persoon.

Boomstammetjes maken
3

Meng in een diep bord de overige panko met de gedroogde rozemarijn en rol elk boomstammetje hierdoor. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Bewaar de pan apart, je gebruikt hem opnieuw in stap 5. Leg de boomstammetjes daarna in een ovenschaal en bak 12 – 16 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Zijn sommige boomstammetjes dikker dan andere? Dan kan het langer duren voordat deze gaar zijn. Verleng de oventijd en houd de garing goed in de gaten. Snijd eventueel een van je boomstammetjes door het midden om de garing te controleren voordat je ze serveert.

Koken
4

Snijd de wortel in dunne plakken. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de wortel toe en kook in 6 – 8 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de peultjes toe en kook mee (zie Tip). Giet af, spoel onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Groenten bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de boomstammetjes op middelhoog vuur. Voeg de wortel en peultjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de boomstammetjes, de gebakken groenten en de aardappelen over de borden. Serveer met de mayonaise.