Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten, omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Spaghetti
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
1 piece
Salmon fillet
(Contains Fish)
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Courgette
50 g
Cooking cream
(Contains Milk)
75 g
Green beans
1 tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een grote pan voor de spaghetti en sperziebonen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
Kook de spaghetti, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 4 minuten de sperziebonen toe. Giet daarna af.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 2 - 3 minuten mee.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de zalm nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kookroom aan de hapjespan met courgette en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de saus. Laat 3 - 4 minuten op laag vuur sudderen. Voeg de gekookte spaghetti en sperziebonen toe aan de saus en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spaghetti met roomsaus over de borden. Leg de gebakken zalm hierop.