Zalmfilet in zelfgemaakte kruidenkorst met gepofte cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet in zelfgemaakte kruidenkorst met gepofte cherrytomaten

Zalmfilet in zelfgemaakte kruidenkorst met gepofte cherrytomaten

met aardappel-bieslookpuree, olijven en frisse salade

Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.

Allergenen :
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

15 gram

Leccino-olijven

120 gram

Zalmfilet

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1

[Plantaardige] melk

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3323 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten46.6 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten57.7 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels12.2 g
Eiwitten34.9 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Rasp
Kleine kom
Saladekom
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen.

Kruidenkorst maken
2

Snijd de bladpeterselie en bieslook fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd vervolgens in 4 partjes. Meng in een kleine kom de bladpeterselie, knoflook en de helft van de bieslook met per persoon: 1 tl citroenrasp, 1 el panko en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de zalm met de huid naar beneden in een ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel over de zalm.

Bakken
3

Verdeel de cherrytomaten rond de zalm in de ovenschaal. Besprenkel de cherrytomaten met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de zalm met de cherrytomaten 10 - 12 minuten in de oven.

Salade maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd, peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer en salademix toe aan de saladekom en meng goed. Garneer met de olijven.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: 1/4 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg de overige bieslook toe aan de puree, breng op smaak met peper en zout en schep om.

Serveren
6

Verdeel de zalm over de borden en leg de cherrytomaten ernaast. Serveer met de aardappel-bieslookpuree, de salade en 1 citroenpartje per persoon.