
Wortel-spinaziestamppot met geitenkaas uit de oven
met uiensaus
Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Pecanstukjes
(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
65 gram
Babyspinazie
100 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ tl
Mosterd
1 tl
Honing
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met 1/2 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en groenten.
- Was of schil de aardappelen en wortel en snijd in kleine stukken.
- Kook de aardappelen en wortel 18 - 20 minuten in de pan met deksel. Kook de laatste minuut de spinazie mee.
- Bewaar 75 ml van het kookvocht per persoon en giet de aardappelen en groenten af. Houd afgedekt warm in de pan.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

- Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Verhit 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 - 6 minuten. Roer af en toe door.
- Leg ondertussen de plakjes geitenkaas op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de honing en bestrooi met de pecanstukjes.
- Rooster de geitenkaas 6 - 7 minuten bovenin de oven.

- Voeg 1 tl suiker per persoon toe aan de uien en bak 1 minuut mee.
- Blus de uien af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en verhit 1 minuut.
- Voeg het bewaarde kookvocht toe en laat 5 minuten inkoken (zie Tip).
- Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tip: Is de saus na 5 minuten nog te waterig? Voeg dan 1/2 tl bloem per persoon toe en laat nog 1 - 2 minuten inkoken.

- Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree.
- Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd en een scheutje melk toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de puree over borden.
- Leg op ieder bord een geitenkaasschijf en besprenkel met de uiensaus.