Wortel-spinaziestamppot met geitenkaas uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortel-spinaziestamppot met geitenkaas uit de oven

Wortel-spinaziestamppot met geitenkaas uit de oven

met uiensaus

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Pecannoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

65 gram

Babyspinazie

100 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Mosterd

1 tl

Honing

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3273 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten45.1 g
waarvan verzadigd29.6 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels13.4 g
Eiwitten26.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met 1/2 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en groenten.
  • Was of schil de aardappelen en wortel en snijd in kleine stukken.
  • Kook de aardappelen en wortel 18 - 20 minuten in de pan met deksel. Kook de laatste minuut de spinazie mee.
  • Bewaar 75 ml van het kookvocht per persoon en giet de aardappelen en groenten af. Houd afgedekt warm in de pan.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Geitenkaas roosteren
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 - 6 minuten. Roer af en toe door.
  • Leg ondertussen de geitenkaasplakjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de honing en bestrooi met de pecanstukjes.
  • Rooster de geitenkaas 6 - 7 minuten bovenin de oven.
Uiensaus maken
3
  • Voeg 1 tl suiker per persoon toe aan de uien en bak 1 minuut mee.
  • Blus de uien af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en verhit 1 minuut.
  • Voeg het bewaarde kookvocht toe en laat 5 minuten inkoken (zie Tip).
  • Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Is de saus na 5 minuten nog te waterig? Voeg dan 1/2 tl bloem per persoon toe en laat nog 1 - 2 minuten inkoken.

Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd en een scheutje melk toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over borden.
  • Leg op ieder bord een geitenkaasschijf en besprenkel met de uiensaus.