Wortel-gembersoep met gepofte pompoenpitjes

Wortel-gembersoep met gepofte pompoenpitjes

en bruine mini tortillas met parmesaanse kaas

Tags:
Calorie Smart
•Extra Veggies
•Veggie
Allergens:
Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 teaspoon

Fresh ginger

½ piece

Garlic

2 piece

Yellow carrot

125 milliliters

Coconut milk

¼ piece

Easy peel orange

5 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

3.75 milliliters

Basil crème

1.98 piece

Wholewheat mini tortilla

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2762 kJ
Calories660 kcal
Fat40.5 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate49 g
Sugar8.2 g
Dietary Fiber20 g
Protein17.5 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Soup pan
•Tall-Sided Pan
•Stick Blender

Cooking Steps

1

Snipper de ui. Rasp de gember. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en gember 5 minuten. Roer af en toe.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de wortel en snijd in plakjes. Voeg de wortel en knoflook toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en per persoon: 1/4 bouillonblokje en 250 ml water. Breng aan de kook en laat vervolgens 15 minuten zachtjes pruttelen tot de wortel gaar is. Verwarm de oven op 200 graden.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

3

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten 5 minuten, tot ze beginnen te geuren en zet opzij. Pers de sinaasappel uit. Rasp de parmigiano. Smeer de tortilla's in met extra vierge olijfolie, peper en zout en verdeel de geraspte kaas over de tortilla's. Bak de tortilla's in de oven wanneer de soep nog 3 - 5 minuten moet koken.

4

Pureer de soep met een staafmixer of een keukenmachine. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden. Garneer de soep met de pompoenpitten en basilicumcreme naar smaak. Serveer met de kaas-tortilla's.