The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 teaspoon
Fresh ginger
½ piece
Garlic
2 piece
Yellow carrot
125 milliliters
Coconut milk
¼ piece
Easy peel orange
5 g
Pumpkin seeds
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
3.75 milliliters
Basil crème
1.98 piece
Wholewheat mini tortilla
(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)
1 piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
¼ tablespoon
Olive oil
Snipper de ui. Rasp de gember. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en gember 5 minuten. Roer af en toe.
Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de wortel en snijd in plakjes. Voeg de wortel en knoflook toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en per persoon: 1/4 bouillonblokje en 250 ml water. Breng aan de kook en laat vervolgens 15 minuten zachtjes pruttelen tot de wortel gaar is. Verwarm de oven op 200 graden.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten 5 minuten, tot ze beginnen te geuren en zet opzij. Pers de sinaasappel uit. Rasp de parmigiano. Smeer de tortilla's in met extra vierge olijfolie, peper en zout en verdeel de geraspte kaas over de tortilla's. Bak de tortilla's in de oven wanneer de soep nog 3 - 5 minuten moet koken.
Pureer de soep met een staafmixer of een keukenmachine. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden. Garneer de soep met de pompoenpitten en basilicumcreme naar smaak. Serveer met de kaas-tortilla's.