Worstenbroodjes op z'n Vlaams
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Worstenbroodjes op z'n Vlaams

Worstenbroodjes op z'n Vlaams

met wortelsalade en appelmoes

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Paarse wortel

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3757 kJ
Energie (kcal)898 kcal
Vetten57.8 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten63.1 g
waarvan suikers31.1 g
Vezels10 g
Eiwitten24.9 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan met deksel
Rasp
Saladekom

Instructies

Worstenbroodje maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de benodigde hoeveelheid bladerdeeg in de lengte. Snipper de ui. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een grote kom het gehakt, de ui, de panko, de helft van de krulpeterselie en 1 tl mosterd per persoon. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door. Vorm 1 worst per persoon die even lang is als de bladerdeegstrook en leg de worst er in het midden op.

Worstenbroodje bakken
2

Vouw het bladerdeeg om de worst heen. Bestrijk het laatste randje met water zodat je het broodje goed dicht kunt plakken. Vouw ook de uiteinden dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Kerf het bladerdeeg kruislings in en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt (zie Tip).

Tip: Zie je dat de broodjes niet gelijkmatig bruin worden? Zet de bakplaat dan halverwege omgedraaid terug in de oven.

Appelmoes maken
3

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de appel en per persoon: 1 tl honing en 30 ml water toe aan een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de appel grof met een vork. Bewaar de appelmoes afgedekt tot serveren. 

Raspen
4

Rasp de wortel en de paarse wortel met een grove rasp.

Salade mengen
5

Maak in een saladekom een dressing per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng de geraspte wortel en de overige krulpeterselie door de dressing.

Serveren
6

Serveer de worstenbroodjes met de wortelsalade en de appelmoes.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.