HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWildzwijnburger Met Mosterdroomsaus
topBanner
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortels

Lees meer

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:ComfortfoodFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Wortel

500 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Wildzwijnburgers

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

4 tl

Mosterd

1 el

Rodewijnazijn

10 ml

Melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)776 kcal
Energie (kJ)3245 kJ
Vetten41.9 g
waarvan verzadigd22.6 g
Koolhydraten66.3 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels12.2 g
Eiwitten25.8 g
Zout2.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen en de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

2

Kook de aardappelen met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot een puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kook in de andere pan met deksel de sperziebonen en wortelplakjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af, bewaar in de pan en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Ze zijn ook rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak de helft van de rode ui en de helft van de knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg vlak voor serveren de overige rode ui, de overige knoflook en 1/2 el roomboter per persoon toe aan de pan met sperziebonen en wortel. Verhit nog 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de puree en de burger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.