BestellenCadeaubon
Warme bulgursalade met pompoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Warme bulgursalade met pompoen

Warme bulgursalade met pompoen

met cherrytomaten, geroosterde feta en oregano

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Pompoenblokjes

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

75 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

85 gram

Bulgur

10 gram

Pompoenpitten

5 gram

Verse munt en bieslook

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

175 ml

[Zoutarme] groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)913 kcal
Energie (kJ)3818 kJ
Vetten56 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers10 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en 1/3 van de za'atar.

Roosteren
2

Verspreid de rode ui over een grote ovenschaal. Leg de feta in zijn geheel op de rode ui. Verdeel de rode cherrytomaten rondom. Voeg 1 1/2 el olijfolie per persoon toe en besprenkel met de overige za'atar. Bak samen met de pompoenblokjes 25 - 30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en de feta aan de randen goudbruin kleurt.

Tip: Let jij op je zout en calorie-inname? Gebruik dan de helft van de feta en gebruik de overige feta volgende dag tijdens de lunch.

Bulgur koken
3

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook afgedekt in 15 - 17 minuten gaar. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra water toe als de bulgur te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen.

Roosteren en snijden
4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse munt en bieslook fijn. Vergeet niet af en toe door de bulgur te roeren.

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren. Fosfor voor sterke botten en tanden.

Mengen
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de bulgur toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 50% van de ADH vezels bevat? De voornaamste bronnen zijn de bulgur en 250 g groente.

Serveren
6

Meng de geroosterde tomaten, de pompoenblokjes, de feta met de de bulgur. Voeg de verse kruiden en pompoenpitten toe en verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met het eventueel overgebleven sap van de tomaten en garneer met de rucola. De salade kan het best warm gegeten worden, maar is ook lekker koud.