Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
75 gram
Pompoenblokjes
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
75 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Rode cherrytomaten
85 gram
Bulgur
10 gram
Pompoenpitten
5 gram
Verse munt en bieslook
20 gram
Rucola
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
175 ml
Zoutarme groentebouillon
2 el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en 1/3 van de za'atar.
Verspreid de rode ui over een grote ovenschaal. Leg de feta in zijn geheel op de rode ui. Verdeel de rode cherrytomaten rondom. Voeg 1 1/2 el olijfolie per persoon toe en besprenkel met de overige za'atar. Bak samen met de pompoenblokjes 25 - 30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en de feta aan de randen goudbruin kleurt.
Tip: Let jij op je zout en calorie-inname? Gebruik dan de helft van de feta en gebruik de overige feta volgende dag tijdens de lunch.
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook afgedekt in 15 - 17 minuten gaar. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra water toe als de bulgur te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse munt en bieslook fijn. Vergeet niet af en toe door de bulgur te roeren.
Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren. Fosfor voor sterke botten en tanden.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de bulgur toe en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 50% van de ADH vezels bevat? De voornaamste bronnen zijn de bulgur en 250 g groente.
Meng de geroosterde tomaten, de pompoenblokjes, de feta met de de bulgur. Voeg de verse kruiden en pompoenpitten toe en verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met het eventueel overgebleven sap van de tomaten en garneer met de rucola. De salade kan het best warm gegeten worden, maar is ook lekker koud.