Tortilla's met pulled oesterzwam en chipotle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla's met pulled oesterzwam en chipotle

Tortilla's met pulled oesterzwam en chipotle

met avocado-sla, zoetzure ui en cheddar

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Oesterzwammen

10 gram

Chipotle-pasta

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Wittekool en wortel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Limoen

40 gram

Sweet chili tortillachips

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Rodewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3557 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten46.2 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten82.7 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels14.8 g
Eiwitten21.3 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

•Kleine kom
•Bakplaat met bakpapier
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in ringen. Meng in een kleine kom de helft van de ui met de rodewijnazijn en de suiker. Voeg een snufje zout toe en roer goed door.
  • Scheur de oesterzwammen in stukken van ongeveer 2 cm dik.

Weetje: Paddenstoelen zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met paddenstoelen of champignons om een tekort te voorkomen.

Bakken
2
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de oesterzwammen 2 - 3 minuten.
  • Voeg een klontje roomboter en de overige ui toe en bak nog 5 - 6 minuten.
  • Voeg in de laatste minuut de chipotle-pasta (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de honing toe.
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier en verdeel de kaas over de tortilla's. Bak 5 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
Mengen
3
  • Rasp de schil van de limoen en snijd de limoen in 4 partjes.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water, de helft van de avocado, het sap van 1 limoenpartje per persoon, de overige honing en limoenrasp naar smaak toe aan een hoge kom.
  • Meng met een blender of staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kom de wittekool en wortel met de helft van de avocadodressing.
Serveren
4
  • Vul de tortilla's met de oesterzwammen, de overige avocado, de koolsla en de zoetzure ui. Serveer met de sweet chili tortillachips.
  • Sprenkel de overige avocadodressing over de tortilla's en de sweet chili tortillachips.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.