Skip to main content
Veggie visburger met ravigotedressing
Veggie visburger met ravigotedressing

Veggie visburger met ravigotedressing

met krieltjes, bieslookmayonaise en appelsalade

4.4
(206)

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Plantaardige visburger

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

25 gram

Radicchio en romaine

100 gram

Wittekool en wortel

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Mini-komkommer

20 gram

Ravigotesaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Mosterd

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3572 kJ
Energie (kcal)854 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten75.9 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels13.4 g
Eiwitten18.4 g
Zout1.8 g
Trans Fat1.2 g
Potassium72 mg
Calcium4.2 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 9 minuten.
  • Haal het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tijm toe en bak 5 minuten verder.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Koolsla maken
2
  • Meng in een kom de helft van de suiker met de helft van de wittewijnazijn. Voeg de wittekool en wortel toe en breng op smaak met zout. Meng goed en zet opzij. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
  • Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in schijfjes.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd of knip de bieslook fijn.
Burger bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger in 3 minuten per kant goudbruin.
  • Meng in een saladekom de ravigotesaus met de extra vierge olijfolie de mosterd en de overige suiker. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de bieslook en de overige wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de sla, de koolsla, de pompoenpitten, de komkommer en de appel toe aan de saladekom.
  • Meng goed met de dressing.
  • Serveer de burger met de salade en krieltjes. Serveer de bieslookmayonaise ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders