Visstoof met kokosmelk en gerookt paprikapoeder
Visstoof met kokosmelk en gerookt paprikapoeder

Visstoof met kokosmelk en gerookt paprikapoeder

met aardappelen, courgette en prei

In dit recept pocheer je de koolvis. Dat doe je direct in de kokossaus met groenten, wat extra veel smaak geeft aan de vis en aan de stoof.

Tags:
Extra Veggies
•Calorie Smart
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Leek

½ piece

Courgette

75 milliliters

Coconut milk

1 piece

Pollock

(Contains Fish)

1 piece

Tomato

1 teaspoon

Smoked paprika

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

25 milliliters

Water for the sauce

Nutrition Values

Energy (kJ)2185 kJ
Calories522 kcal
Fat21.7 g
Saturated Fat16.3 g
Carbohydrate47.9 g
Sugar8.8 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein28.6 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Casserole with Lid

Cooking Steps

Snijden
1

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Snijd de prei in dunne halve ringen, de courgette in dunne halve plakken en de tomaat in blokjes.

Aardappelen koken
2

Zet de aardappelen net onder water in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Prei bakken
3

Verhit een hapjespan met deksel op gemiddeld vuur. Voeg de prei en de roomboter toe aan de pan. Bak in 5 – 7 minuten zacht.

Groenten bakken
4

Zet het vuur middelhoog, voeg de courgette en het gerookt paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten. Schep af en toe om.

Vis pocheren
5

Voeg 25 ml water per persoon, de kokosmelk, de tomaat en de wittewijnazijn toe aan de hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Schep goed om, zet het vuur laag en leg de koolvis ertussen. Dek de pan af en pocheer in 3 minuten per kant gaar.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden. Haal de vis voorzichtig van de groenten af en schenk de bouillon met groenten over de aardappelen. Leg de vis voorzichtig op de aardappelen en groenten.