In dit recept pocheer je de koolvis. Dat doe je direct in de kokossaus met groenten, wat extra veel smaak geeft aan de vis en aan de stoof.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ piece
Leek
½ piece
Courgette
75 milliliters
Coconut milk
1 piece
Pollock
(Contains Fish)
1 piece
Tomato
1 teaspoon
Smoked paprika
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
White wine vinegar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
25 milliliters
Water for the sauce
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Snijd de prei in dunne halve ringen, de courgette in dunne halve plakken en de tomaat in blokjes.
Zet de aardappelen net onder water in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.
Verhit een hapjespan met deksel op gemiddeld vuur. Voeg de prei en de roomboter toe aan de pan. Bak in 5 – 7 minuten zacht.
Zet het vuur middelhoog, voeg de courgette en het gerookt paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten. Schep af en toe om.
Voeg 25 ml water per persoon, de kokosmelk, de tomaat en de wittewijnazijn toe aan de hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Schep goed om, zet het vuur laag en leg de koolvis ertussen. Dek de pan af en pocheer in 3 minuten per kant gaar.
Verdeel de aardappelen over de borden. Haal de vis voorzichtig van de groenten af en schenk de bouillon met groenten over de aardappelen. Leg de vis voorzichtig op de aardappelen en groenten.