HelloFresh
Vispakketje met kabeljauw en venkel

Vispakketje met kabeljauw en venkel

Met limoen- citroenrijst en knoflooktomaatjes

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3 / 4van de 402 beoordelingen
Lees meer

De kabeljauwfilet en venkel stoom je vandaag gaar door ze in een pakketje van aluminiumfolie te verpakken. Zo wordt de vis sappig, mals en heel smaakvol. Ook de rijst geven we wat extra's mee door er limoen en citroen aan toe te voegen. De frisse smaak past goed bij de vis en de zoete, geroosterde tomaatjes.

Labels:Calorie-focusDiscoveryEten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:Vis
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Venkel

2 stuks

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

170 g

Basmatirijst

250 g

Rode cherrytomaten

½ stuks

Limoen

½ stuks

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2067 kJ
Energie (kcal)494 kcal
Vetten9.0 g
waarvan verzadigd1.3 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers2.7 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout0.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Pan met deksel
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Rasp
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiding
Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snipper de venkel en snijd het eventuele loof fijn. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier.

Cherrytomaten in de oven
Cherrytomaten in de oven
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Laat daarna 5 minuten, afgedekt, nagaren. De rijst mag nog plakkerig zijn (zie tip). Leg ondertussen de rode cherrytomaten in een ovenschaal en meng de cherrytomaten met de knoflook en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de rode cherrytomaten 15 – 17 minuten in de oven.

Vispakketjes maken
Vispakketjes maken
3

Verdeel ondertussen de gesnipperde venkel over een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon en leg de vis erbovenop. Besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Leg de pakketjes naast de cherrytomaten in de oven en bak 12 – 14 minuten, of tot de vis gaar is.

Raspen en persen
Raspen en persen
4

Was ondertussen de limoen en de citroen en rasp de schil van de limoen en de citroen met een fijne rasp. Pers in een kleine kom de limoen en de citroen uit.

Citroen-limoenrijst
Citroen-limoenrijst
5

Meng eerst de helft van het limoen- en citroensap met de rijst, proef of je het lekker vindt en voeg meer sap toe wanneer je van zuur houdt. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
Serveren
6

Serveer de limoen-citroenrijst met de vispakketjes en de gepofte knoflook-tomaten. Garneer de rijst met de limoen- en citroenrasp en de vis met het venkelloof.