
Verse tagliatelle met gebakken paddenstoelen
met salieboter, semi-gedroogde tomaten en rucola
Deze verse pasta wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek, met speciaal gemalen meel uit Italië en Nederlandse vrije-uitloopeieren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse salie
125 gram
Champignons
40 gram
Portobello
5 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
125 gram
Verse tagliatelle
30 gram
Semi-gedroogde tomaten
20 gram
Rucola
Zelf toevoegen
1 tl
Wittewijnazijn
2 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de blaadjes van de salie in reepjes.
- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse tagliatelle.
- Snijd de champignons in plakken. Snijd de portobello in reepjes.
Weetje: Deze maaltijd is niet alleen lekker snel te bereiden, maar bevat ook nog eens 200 gram groente en weinig zout. Lekker, gemakkelijk én goed voor een gezonde bloeddruk!

- Verhit een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Fruit de sjalot 2 minuten.
- Voeg de champignons, portobello en knoflook toe en bak 6 minuten. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

- Kook de verse tagliatelle, afgedekt, in 4 – 6 minuten gaar (zie Tip). Giet voorzichtig af en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salie toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in reepjes.
- Meng de tagliatelle in de steelpan met de salieboter.
Tip: De verse tagliatelle kan een beetje aan elkaar gaan plakken. Gebruik twee vorken om de pasta tijdens het koken los te maken.

- Verdeel de rucola over de borden met daarop de verse tagliatelle.
- Schep de gebakken paddenstoelen op de tagliatelle.
- Garneer met de semi-gedroogde tomaten en de zonnebloempitten.