Verse ravioli met spek en venkel-geitenkaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse ravioli met spek en venkel-geitenkaassaus

Verse ravioli met spek en venkel-geitenkaassaus

met peultjes en salade

Verse ravioli van de Pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van bloemkool en beurre noisette.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Venkel

30 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

4 plak(ken)

Ontbijtspek

50 gram

Peultjes

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

140 gram

Ravioli met bloemkool en beurre noisette

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Mosterd

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)857 kcal
Energie (kJ)3585 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd27.2 g
Koolhydraten64.3 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels7.1 g
Eiwitten27.9 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Pan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.

 

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkelreepjes en 20 ml water per persoon toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.

Dressing maken
3

Breng in een pan met deksel ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook voor de verse ravioli en de peultjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor serveren met de slamix.

Ontbijtspek bereiden
4

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.

Koken
5

Kook ondertussen de verse ravioli en peultjes samen, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de slagroom en geitenkaas door de hapjespan met de venkel en verhit nog 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Verdeel de ravioli en de peultjes over de borden en schep de geitenkaas met venkel eroverheen. Verkruimel het ontbijtspek en garneer de ravioli hiermee. Serveer de salade erbij.