HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVerse Ravioli Met Spek En Venkel Geitenkaassaus
topBanner
Verse ravioli met spek en venkel-geitenkaassaus

Verse ravioli met spek en venkel-geitenkaassaus

met peultjes en salade

Premium
Lees meer

Deze verse ravioli wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van venkel, geitenkaas en rozemarijn.

Labels:Comfortfood
Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Venkel

80 gram

Veldsla, rucola en frisee

100 gram

Ontbijtspek

280 gram

Ravioli met venkel, geitenkaas en rozemarijn

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Melk)

100 gram

Peultjes

50 gram

Feta

(BevatMelk)

100 ml

Slagroom

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Honing

2 tl

Mosterd

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3751 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd27.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Bord
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkelreepjes en 20 ml water per persoon toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.

3

Breng in een pan met deksel ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook voor de verse ravioli en de peultjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor serveren met de slamix.

4

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.

5

Kook ondertussen de verse ravioli en peultjes samen, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de slagroom en geitenkaas door hapjespan met de venkel en verhit nog 2 - 3 minuten.

6

Verdeel de ravioli en de peultjes over de borden en schep de geitenkaas met venkel eroverheen. Verkruimel het ontbijtspek en garneer de ravioli hiermee. Serveer de salade erbij.