Skip to main content
Verse pappardelle met garnalen

Verse pappardelle met garnalen

met doperwten en ricotta-preisalade

4.4
(84)

Pappardelle komt waarschijnlijk van het Italiaanse woord pappare, wat zoiets als schrokken betekent. En dat is precies waar dit zomerse gerecht tot aanzet, zo lekker is het. Maar probeer ervan te genieten als een echte Italiaan: dek de tafel (zo mogelijk buiten) met alleen een vork, zo weet je zeker dat je er de tijd voor neemt die het verdient. Buon appetito!

Allergenen:
Noten
Schaaldieren
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Geroosterde hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

120 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat: Ei, Gluten)

25 gram

Doperwten

½ stuk(s)

Citroen

40 gram

Ricotta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3506 kJ
Energie (kcal)838 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels8 g
Eiwitten40 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Prei stoven
1

Snijd de prei in stukken van 10 cm lang. Halveer in de lengte en snijd in stroken van 1/2 cm breed. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op laag vuur. Bak de helft van de knoflook 1 – 2 minuten en voeg de prei toe. Bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg daarna 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, nog 8 – 10 minuten zachtjes stoven.

Hazelnoten roosteren
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle en doperwten. Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten, tot ze bruin worden. Haal ze uit de pan en bewaar apart.

Garnalen bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bak de overige knoflook en de garnalen 3 – 4 minuten.

Pappardelle en doperwten koken
4

Kook de pappardelle en doperwten samen 4 – 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en houd een klein deel van de doperwten apart voor de garnering. Meng de papardelle met 1/2 el olijfolie per persoon. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in kwarten. Meng in een kleine kom de ricotta met het citroensap en flink wat peper en zout.

Mengen
5

Voeg de garnalen, papardelle en het ricottamengsel toe aan de prei en meng goed. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Serveren
6

Leg de rucola aan de zijkant van de borden en leg de papardelle in het midden. Garneer het gerecht met de achtergehouden doperwten en de geroosterde hazelnoten. Serveer met de citroenpartjes. Besprenkel met extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders