Skip to main content
Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood
Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood

Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood

1000 ml | 3 - 4 porties | 348 g groente | Serveersuggestie

4.1
(16)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Maak in slechts 20 minuten dit heerlijke knoflookbrood klaar met 2 soorten gesmolten kaas. Serveer het met de warme Indiase dahlsoep!

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen:
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Rogge, Tarwe Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

3 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1000 ml

Verse Indiase dahlsoep

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Selderij, Zwaveldioxide en sulfiet, Soja, Ei, Vis, Pinda's, Lupine)

Zelf toevoegen

20 gram

[Plantaardige] roomboter

4 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4681 kJ
Energie (kcal)1119 kcal
Vetten62.6 g
waarvan verzadigd31.9 g
Koolhydraten107.3 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels17.9 g
Eiwitten32.5 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Soeppan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
2
  • Voeg de zachte roomboter toe aan een kom.
  • Meng de roomboter met de extra vierge olijfolie, de knoflook en 2/3 van de verse bieslook.
  • Breng op smaak met een flinke snuf zout.
3
  • Snijd de demi-baguettes in schuine plakken, maar snijd de plakjes niet los van de onderkant. 
  • Besmeer de plakjes aan de binnenkant ruim met knoflookboter. 
  • Verdeel de geraspte cheddar en Parmigiano Reggiano in en over de baguettes.
  • Bak 10 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.
4
  • Verwarm ondertussen de dahl in een soeppan op middelhoog vuur.  
  • Leg het knoflookbrood op een serveerschaal en bestrooi met de overige verse bieslook.
  • Verdeel de dahl over diepe borden. 
  • Breek het brood aan tafel in stukken. Serveer met de dahl. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders