topBanner
Verse conchiglie met mozzarella uit de oven

Verse conchiglie met mozzarella uit de oven

met Midden-Oosterse kruiden en smokey tomatenketchup

Lees meer

Nieuw in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Paprika

1 zakje

Midden-Oosterse kruidenmix

250 g

Verse conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Koemelkmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 g

Rode cherrytomaten

1 pak

Passata

60 g

Smokey tomatenketchup

5 g

Vers basilicum

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2926 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee. Kook de conchiglie 4 - 5 minuten, en giet daarna af. Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken en halveer de cherrytomaten.

3

Meng de cherrytomaten en de passata door de smaakmakers in de hapjespan en verwarm het geheel nog 2 minuten. Schep de conchiglie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de stukjes mozzarella erop. Besprenkel met de smokey tomatenketchup. Bak de ovenschotel 5 minuten in de oven, of totdat de mozzarella is gesmolten.

4

Pluk de blaadjes van de basilicum en hak ze grof. Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum.