Veggie quick burrata noah
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Veggie quick burrata noah

With fennel, courgette and apricots

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

20 gram

Gedroogde abrikozenstukjes

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja)

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Handsinaasappel

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

20 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

25 gram

Zhoug

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Mosterd

¼ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3527 kJ
Energie (kcal)843 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten84.2 g
waarvan suikers28.1 g
Vezels12 g
Eiwitten25.8 g
Zout1.1 g

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan, crumble in the stock cube and cook the giant couscous for 12 - 14 minutes, covered, then drain and set aside.
  • Boil the dried apricot pieces wil the giant couscous during the last minute.
  • Quarter the fennel and remove the tough core, then chop the fennel into strips.
  • Cut the courgette into thin crescents. 
2
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan and fry the courgette and fennel for 4 - 5 minutes over medium-high heat. Season with salt and pepper.
  • Meanwhile, juice the orange into a large salad bowl. Add the mustard, balsamic vinegar, honey and extra virgin olive oil. Season with pepper and salt. Mix well.
  • Roughly chop the fresh herbs and almonds.
3
  • Add the arugula, giant couscous, dried apricots, courgette, fennel and half of the fresh herbs to the salad bowl and toss well.
4
  • Serve the giant couscous salad onto deep plates.
  • Top with half a burrata per person.
  • Drizzle over the zhoug.
  • Garnish with the rest of the fresh herbs and the almonds.