topBanner
Sticky paddenstoelen met varkenshaaspuntjes als extra

Sticky paddenstoelen met varkenshaaspuntjes als extra

met sesamrijst, gember en zoetzure radijs en gele biet

Vlees als extra
Lees meer

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170

Basmatirijst

1 bos(sen)

Radijs

2 stuk(s)

Gele biet

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

4 stuk(s)

Bosui

240 gram

Varkenshaaspuntjes

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

2 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Bloem

2 el

Bruine suiker

4 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3623 kJ
Energie (kcal)866 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels10 g
Eiwitten42 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Kom
Keukenpapier
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker.Snijd de radijs en gele biet in dunne plakken en meng door het zoetzuur. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot serveren en schep af en toe om.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Dep de varkenshaaspuntjes droog met keukenpapier. Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de varkenshaaspuntjes en de bloem.

3

Verhit de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een wok of hapjespan met goede anti-aanbaklaag. Voeg de paddenstoelen en de varkenshaaspuntjes toe en bak 5 minuten.Voeg de knoflook, gember en het witte deel van de bosui toe en bak nog 2 minuten. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie. Roer regelmatig door tot er niks meer aan de bodem kleeft en de saus is indikt.

4

Meng de rijst met de andere helft van de sesamolie en de helft van het gomasio. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de rijst over diepe borden en schep de paddenstoelen en varkenshaaspuntjes erop. Garneer met de andere helft van het gomasio en het groene deel van de bosui.Serveer met de zoetzure radijs en gele biet.