Veggie + protein - Sticky paddenstoelen met varkenshaaspuntjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Sticky paddenstoelen met varkenshaaspuntjes als extra

Veggie + protein - Sticky paddenstoelen met varkenshaaspuntjes als extra

met sesamrijst, gember en zoetzure radijs en gele biet

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ bosje(s)

Radijs

1 stuk(s)

Gele biet

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

⅓ bosje(s)

Bosui

120 stuk(s)

Varkenshaaspuntjes

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

1 zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)455 kcal
Energie (kJ)1905 kJ
Vetten26.3 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten42.8 g
waarvan suikers27.2 g
Vezels6.8 g
Eiwitten13.4 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Saladekom
Pan met deksel
Kom
Rasp
Keukenpapier
Wok

Instructies

Zoetzuur maken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker.
  • Snijd de radijs en gele biet in dunne plakken en meng door het zoetzuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet apart tot serveren en schep af en toe om.


Snijden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn.
  • Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar.
  • Dep de varkenshaaspuntjes droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de varkenshaaspuntjes en de bloem.
Préparer les champignons laqués
3
  • Verhit de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een wok of hapjespan met goede anti-aanbaklaag.
  • Voeg de paddenstoelen en de varkenshaaspuntjes toe en bak 5 minuten.
  • Voeg de knoflook, gember en het witte deel van de bosui toe en bak nog 2 minuten.
  • Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is.
  • Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie.
  • Roer regelmatig door tot er niks meer aan de bodem kleeft en de saus is indikt.


Serveren
4
  • Meng de rijst met de andere helft van de sesamolie en de helft van het gomasio. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden en schep de paddenstoelen en varkenshaaspuntjes erop.
  • Garneer met de andere helft van het gomasio en het groene deel van de bosui.
  • Serveer met de zoetzure radijs en gele biet.