Veggie + protein - Flammkuchen met zalmsnippers als extra
Veggie + protein - Flammkuchen met zalmsnippers als extra

Veggie + protein - Flammkuchen met zalmsnippers als extra

met buffelmozzarella, courgette en een frisse salade

De naam van deze flinterdunne pizza klinkt Duits, maar oorspronkelijk komt het recept uit de Elzas, een streek die (inmiddels weer) bij Frankrijk hoort. Tegenwoordig vind je het terug in verschillende keukens over de hele wereld. Je kunt er eindeloos mee variëren – van zoet tot hartig. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

200 g

Passata

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Courgette

1 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

½ piece

Tomato

30 g

Arugula & lamb's lettuce

40 g

Hot smoked salmon flakes

5 g

Fresh basil

Not included in your delivery

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

White balsamic vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2639 kJ
Calories631 kcal
Fat30.4 g
Saturated Fat13.4 g
Carbohydrate64.4 g
Sugar19.1 g
Dietary Fiber3.9 g
Protein21.5 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan
Peeler
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en kook 1 minuut. Breng de saus op smaak met peper en zout (zie TIP). Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken.

Tip: Proef de saus en maak hem eventueel iets zoeter of frisser door meer honing of azijn toe te voegen.

Flammkuchen voorbereiden
2

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.

Courgette bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Snijd of scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

Flammkuchen beleggen
4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken en de buffelmozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de buffelmozzarella begint te kleuren.

Salade maken
5

Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de rest van courgette. Snijd de tomaat in kleine stukken. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, tomaat, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes basilicum, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.

Serveren
6

Leg op ieder bord een flammkuchen en verdeel de zalmsnippers erover. Garneer met de basilicumblaadjes. Serveer de salade ernaast.

Tip: Wist je dat groenteconserven als tomatenpassata ongeveer net zoveel voedingstoffen bevatten als verse groenten? Daarmee bevat dit gerecht ruim 350 g groente per persoon.