Veggie + protein - Courgette uit de oven met rundergehakt als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Courgette uit de oven met rundergehakt als extra

Veggie + protein - Courgette uit de oven met rundergehakt als extra

met conchiglie, romige tomatensaus en buffelmozzarella

Conchiglie - weet jij hoe je deze pastasoort op z'n Italiaans uitspreekt? (Het juiste antwoord is: con-keel-yay!)

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3480 kJ
Vetten64.7 g
waarvan verzadigd31.4 g
Koolhydraten26.4 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels5.5 g
Eiwitten33.9 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de kookroom en voeg per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel 5 minuten op laag vuur.

Ovenschaal vullen
3

Verdeel de courgettelinten over een ovenschaal (ze mogen over elkaar heen liggen). Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

Ovenschotel afmaken
4

Schenk de saus over de courgettelinten in de ovenschaal en verdeel de stukjes buffelmozzarella erboven. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

Koken
5

Kook ondertussen ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de conchiglie. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

Serveren
6

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.