Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

met gegrilde groenten, feta, rozijnen en pompoenpitten

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Zoete aardappel

150 gram

Bloemkool

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

45 gram

Bulgur

⅕ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Sultana rozijnen

30 gram

Mesclun

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Biefstukpuntjes

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)459 kcal
Energie (kJ)1921 kJ
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten33.8 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels11.3 g
Eiwitten12.3 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de zoete aardappel in een grote kom met per persoon 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halfverwege om. Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng alle groenten in een grote kom met per persoon 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten mee in de oven. Schep halverwege om.

Bulgur bereiden
2

Meng de bulgur met het gemalen komijnzaad in een pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer de bulgur los daarna los met een vork.

Salade bereiden
3

Snijd de pruimtomaat in blokjes. Snijd de verse munt fijn. Meng de pruimtomaat en verse munt alvast met de rozijnen en mesclun in een saladekom. Verkruimel de feta en houd apart. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstukpuntjes bakken
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Dep de biefstukpuntjes droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de biefstukpuntjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

Salade afmaken
5

Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 350 gram groente bevat? Een van de groenten is bloemkool - een bron van calcium, kalium en vitamine C.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta en pompoenpitten. Leg de biefstukpuntjes erbovenop.

Tip: Deze maaltijd bevat per portie meer dan 50% van de ADH vezels. Dat is voornamelijk te danken aan de bulgur en de groenten. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.