Veggie linzenschotel met vegan gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie linzenschotel met vegan gehakt

Veggie linzenschotel met vegan gehakt

met aubergine en Griekse yoghurt

Speciaal ingrediënt in je box! Met het vegan Rul Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan je gerecht. Makkelijk en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Gerst
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

¼ pak(ken)

Linzen

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

75 gram

Vegan gehakt van De Vegetarische Slager

(Bevat Gerst, Soja)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2523 kJ
Energie (kcal)603 kcal
Vetten34.4 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten32.1 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels16.6 g
Eiwitten32.8 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Vergiet
Ovenschaal

Instructies

Aubergine bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes. Verdeel de aubergineblokjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aubergine 17 - 20 minuten in de oven.

Groenten bakken
2

Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes van maximaal 1 cm (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 3 - 5 minuten.

Tip: Snijd de blokjes niet te grof, anders garen ze niet snel genoeg.

Vegan gehakt bakken
3

Voeg het vegan gehakt, de Midden-Oosterse kruidenmix en 1/8 bouillonblokje per persoon toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon.

Saus bereiden
4

Giet de linzen af in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg de tomatenblokjes en linzen toe aan de pan, roer goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de saus 3 - 4 minuten op laag vuur.

Schotel vullen
5

Schep een laagje saus op de bodem van een ovenschaal en bedek de saus met de helft van de aubergineblokjes. Verdeel de saus over de laag met aubergineblokjes. Leg de overige aubergineblokjes bovenop de saus. Verdeel de Griekse yoghurt over de aubergine. Breng op smaak met peper en garneer met de geraspte kaas. Bak de schotel 15 - 20 minuten in de oven, of tot de korst goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel de linzenschotel over de borden.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.