Tartiflette komt uit de Savoie. Wat betekent tartifle in het dialect van deze Franse Alpenregio denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Kastanjechampignons
1 tl
Gedroogde tijm
50 gram
Comté
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 snufje
Nootmuskaat
25 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Pruimtomaat
20 gram
Gemengde sla
1.5 el
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.
Kook de aardappelen, afgedekt, 5 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook met 1 tl gedroogde tijm per persoon 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 5 - 6 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon.
Rasp met een fijne rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon. Meng de crème fraîche door de hapjespan. Voeg de aardappelschijfjes toe en roer voorzichtig door elkaar. Breng ruim op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.
Schep de aardappelen en groenten in een ovenschaal en giet alle room uit de hapjespan erover. Bestrooi met de geraspte comté. Bak 20 - 25 minuten in de oven.
Snijd de pruimtomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat en gemengde sla.
Verdeel de vegetarische tartiflette over de borden. Serveer met de salade.