HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Tartiflette Met Champignons
topBanner
Vegetarische tartiflette met champignons

Vegetarische tartiflette met champignons

met comté, crème fraîche en een salade

Lees meer

Tartiflette komt uit de Savoie. Wat betekent tartifle in het dialect van deze Franse Alpenregio denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Kastanjechampignons

2 tl

Gedroogde tijm

100 gram

Comté

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 snufje

Nootmuskaat

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Pruimtomaat

40 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

3 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2939 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Rasp
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.

2

Kook de aardappelen, afgedekt, 5 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook met 1 tl gedroogde tijm per persoon 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 5 - 6 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon.

3

Rasp met een fijne rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon. Meng de crème fraîche door de hapjespan. Voeg de aardappelschijfjes toe en roer voorzichtig door elkaar. Breng ruim op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.

4

Schep de aardappelen en groenten in een ovenschaal en giet alle room uit de hapjespan erover. Bestrooi met de geraspte comté. Bak 20 - 25 minuten in de oven.

5

Snijd de pruimtomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat en gemengde sla.

6

Verdeel de vegetarische tartiflette over de borden. Serveer met de salade.