Vegetarische tartiflette met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische tartiflette met champignons

Vegetarische tartiflette met champignons

met comté, crème fraîche en een salade

Tartiflette komt uit de Savoie. Wat betekent tartifle in het dialect van deze Franse Alpenregio denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Kastanjechampignons

1 tl

Gedroogde tijm

50 gram

Comté

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 snufje

Nootmuskaat

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Pruimtomaat

20 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2939 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers8 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Rasp
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.

Groenten bakken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, 5 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook met 1 tl gedroogde tijm per persoon 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 5 - 6 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon.

Mengen
3

Rasp met een fijne rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon. Meng de crème fraîche door de hapjespan. Voeg de aardappelschijfjes toe en roer voorzichtig door elkaar. Breng ruim op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.

Tartiflette maken
4

Schep de aardappelen en groenten in een ovenschaal en giet alle room uit de hapjespan erover. Bestrooi met de geraspte comté. Bak 20 - 25 minuten in de oven.

Salade maken
5

Snijd de pruimtomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat en gemengde sla.

Serveren
6

Verdeel de vegetarische tartiflette over de borden. Serveer met de salade.