HelloFresh
topBanner
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met krieltjes en tomatensalade

Lees meer

Deze vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Labels:VeggieFamilieLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granenMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Krieltjes

½ stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

125 g

Champignons

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Vegetarische schnitzel

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Vleestomaat

5 g

Verse bieslook

40 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ stuks

Paddenstoelenbouillonblokje

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

3 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4151 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten63.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten. Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 50 ml slagroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Laat de champignonsaus in 8 - 10 minuten inkoken.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzel 3 minuten per kant.Snijd de tomaten in partjes en snijd de bieslook fijn.Maak in een saladekom een dressing van per persoon:1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd.Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de tomaat en de helft van de bieslook met de dressing.

4

Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er een lepel mayonaise bij. Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.Serveer met de tomatensalade.Garneer met de rest van de bieslook.