Deze vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
¼ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
65 gram
Champignons
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Vegetarische schnitzel
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Vleestomaat
2.5 gram
Verse bieslook
20 gram
Mayonaise
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
1.5 el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
¼ stuk(s)
Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje
½ el
Extra vierge olijfolie
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle krieltjes en serveer de helft, met de helft van de mayonaise. De overige krieltjes kun je samen met de mayonaise, yoghurt, azijn, mosterd, honing, sla en meer verwerken in een lunchsalade de volgende dag.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten. Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 50 ml slagroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Laat de champignonsaus in 8 - 10 minuten inkoken.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzel 3 minuten per kant.Snijd de tomaten in partjes en snijd de bieslook fijn.Maak in een saladekom een dressing van per persoon:1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd.Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de tomaat en de helft van de bieslook met de dressing.
Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er een lepel mayonaise bij. Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.Serveer met de tomatensalade.Garneer met de rest van de bieslook.