Vegetarische ragout met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische ragout met champignons

Vegetarische ragout met champignons

met pasteitje, aardappelpuree en salade

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Extra groente
•Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

125 gram

Champignons

2 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Laurierblad

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Pasteitje

2.5 gram

Verse krulpeterselie

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

2 el

[Plantaardige] roomboter

ml

[Plantaardige] melk

1 el

Bloem

100 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)836 kcal
Energie (kJ)3496 kJ
Vetten50.6 g
waarvan verzadigd28 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels11.7 g
Eiwitten15 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Keukenpapier
•Hapjespan
•Rasp
•Bakplaat met bakpapier
•Aardappelstamper
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Snijd 2/3 van de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan. Roerbak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens per persoon: 1 el roomboter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de kookroom toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat 6 - 8 minuten op laag vuur zachtjes inkoken (zie Tip).

Tip: Draai het vuur iets hoger als de saus nog te waterig is.

Pasteitjes afbakken
4

Leg het pasteitje op een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 - 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de krulpeterselie grof en rasp de overige wortel op een grove rasp.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Afmaken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom de veldsla en wortel met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat dan de roomboter uit de puree en gebruik niet alle aardappelen, maar houd na het koken de helft apart. Maak van dit deel een frisse aardappelsalade voor de volgende dag.

Serveren
6

Leg op elk bord een pasteitje en vul deze met de vegetarische ragout. Serveer de aardappelpuree en salade ernaast. Garneer met de krulpeterselie.