HelloFresh
topBanner
Vegetarische moussaka met knoflookbrood

Vegetarische moussaka met knoflookbrood

met rode splitlinzen en courgette

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Aubergine

1 stuks

Ui

1 stuks

Courgette

1 stuks

Knoflookteen

2 tl

Gedroogde oregano

1 tl

Gemalen kaneel

⅔ kuipje

Tomatenpuree

50 g

Rode splitlinzen

390 g

Tomatenblokjes

2 stuks

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

100 g

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Bruine suiker

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3912 kJ
Energie (kcal)935 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers35.0 g
Vezels17 g
Eiwitten31 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de breedte in halve plakjes van 1/2 cm dik en meng ze met de zonnebloemolie in een kom, breng ze op smaak met peper en zout. Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm. Pers de helft van de knoflook of snijd fijn, de overige knoflook houd je heel. Deze gebruik je later om de ciabatta mee in te wrijven.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten. Voeg de helft van de knoflook toe, en voeg ook de oregano, de kaneel en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten mee.

3

Voeg de rode splitlinzen, de zwarte balsamicoazijn, de tomatenblokjes, de bouillon en de bruine suiker toe. Roer goed, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 – 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat de linzen niet aanbakken.

4

Leg ondertussen de plakjes aubergine op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze 10 – 15 minuten in de oven. Halveer ondertussen de ciabatta en wrijf in met de overige knoflook, besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

5

Schep het tomatenmengsel in een ovenschaal en leg de plakjes aubergine op het mengsel. Besmeer de aubergine met de crème fraîche en bestrooi met de oude kaas. Bak de moussaka nog 5 – 6 minuten in de oven en leg in de laatste 2 – 3 minuten het knoflookbrood erbij.

6

Serveer de moussaka in diepe borden, met het knoflookbrood ernaast.