topBanner
Vegetarische chili

Vegetarische chili

Met ananas-salsa en tortilla

Lees meer

Chili con carne is niet meer weg te denken uit zowel de Mexicaanse als de Texaanse 'TexMex' eetcultuur. Ondanks dat je de chili vandaag zonder vlees maakt, bevat het gerecht toch veel eiwitten, in de vorm van rode kidneybonen. De ananas-salsa die je erbij serveert geeft het een friszoet tintje.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

⅔ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Rode paprika

⅔ stuk(s)

Ananas

5 gram

Verse bladpeterselie

1 blik(ken)

Bonen

2 tl

Gemalen kaneel

2 tl

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

2 stuk(s)

Bruine tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2176 kJ
Energie (kcal)520 kcal
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels18 g
Eiwitten22 g
Zout3.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Snijd de schil van de ananas, verwijder de harde kern en snijd in kleine blokjes. Snijd daarna 1/3 van de benodigde ananas zeer fijn voor de salsa. Snijd de verse bladpeterselie fijn en laat de kidneybonen uitlekken.

2

Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, en bak de kaneel en de Mexicaanse kruiden 1 minuut of tot ze beginnen te geuren. Voeg de olijfolie toe en fruit de helft van de rode peper, knoflook en ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomatenblokjes, de grote blokjes ananas en de kidneybonen toe. Verkruimel er ¼ groentebouillonblokje per persoon boven en bak nog 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.

3

Blus de chili af met de zwarte balsamicoazijn en bak al roerend nog 3 minuten. Verlaag het vuur, dek af, en laat nog 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen. Meng ondertussen in een kom de fijngesneden ananas met de helft van de rode peper en de helft van de bladpeterselie. Breng de salsa op smaak met peper en zout. Bewaar apart.

4

Verwarm ondertussen de tortilla's 5 – 7 minuten in de oven.

5

Roer de helft van de zure room door de chili en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de vegetarische chili over de borden. Garneer met de salsa, de overige zure room en de overige bladpeterselie. Serveer met de tortilla.