Vegetarische burger met Italiaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische burger met Italiaanse twist

Vegetarische burger met Italiaanse twist

met tomatensalsa en gemengde salade

Dit recept komt je misschien bekend voor, maar we hebben deze keer gekozen voor een vegetarische burger gemaakt door Meatless Farm. Meatless Farm maakt heerlijke vleesalternatieven met plantaardige ingrediënten. Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

15 ml

Basilicumcrème

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Vegetarische burger

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)995 kcal
Energie (kJ)4163 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.4 g
Eiwitten41 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Kom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappel en snijd in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelpartjes 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak de ciabatta de laatste 6 – 8 minuten mee.

Snijden
2

Snijd ondertussen de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tomatensalsa maken
3

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

Hamburger bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve ringen rode ui 2 – 3 minuten per kant, of tot de burger bruin kleurt. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de Italiaanse kaas over de burger.

Beleggen
5

Snijd de ciabatta in tweeën en smeer de basilicummayonaise op de ciabatta. Leg de burger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de gemengde sla.

Serveren
6

Meng de overige salade met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige Italiaanse kaas. Serveer met de aardappelpartjes.