HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Burger Met Italiaanse Twist
topBanner
Vegetarische burger met Italiaanse twist

Vegetarische burger met Italiaanse twist

met tomatensalsa en gemengde salade

Lees meer

Dit recept komt je misschien bekend voor, maar we hebben deze keer gekozen voor een vegetarische burger gemaakt door Meatless Farm. Meatless Farm maakt heerlijke vleesalternatieven met plantaardige ingrediënten.

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSojaEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Rode ui

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Vegetarische burger

(BevatGlutenbevattende granen)

15 ml

Basilicumcrème

40 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

40 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

400 gram

Vastkokende aardappelen

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4163 kJ
Energie (kcal)995 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels14 g
Eiwitten41 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Kom
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappel en snijd in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelpartjes 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak de ciabatta de laatste 6 – 8 minuten mee.

2

Snijd ondertussen de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

3

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve ringen rode ui 2 – 3 minuten per kant, of tot de burger bruin kleurt. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de Italiaanse kaas over de burger.

5

Snijd de ciabatta in tweeën en smeer de basilicummayonaise op de ciabatta. Leg de burger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de gemengde sla.

6

Meng de overige salade met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige Italiaanse kaas. Serveer met de aardappelpartjes.